Second Kiddo

Visit my tumblr!


Another Rumi’s Words

KEMBALI KEPADA TUHAN

Jika engkau belum mempunyai ilmu, dan yang kau punya hanyalah prasangka, maka milikilah prasangka yang baik tentang Tuhan. Begitulah caranya!

Jika engkau hanya mampu merangkak, maka merangkaklah kepada-Nya!

Jika engkau belum mampu berdoa dengan khusyuk, maka tetaplah persembahkan doamu yang kering, munafik dan tanpa keyakinan;

karena Tuhan, dengan rahmat-Nya, akan tetap menerima mata-uang palsumu!

Jika engkau masih mempunyai seratus keraguan mengenai Tuhan, maka kurangilah menjadi sembilan puluh sembilan saja. Begitulah caranya! Wahai pejalan!

Biarpun telah seratus kali engkau ingkar janji, ayolah datang, dan datanglah lagi! Karena Tuhan telah berfirman:

“Ketika engkau melambung ke angkasa ataupun terpuruk ke dalam jurang, ingatlah kepadaKu, karena Akulah jalan itu.”

(via: Mutiara Budi Azhar)

 


Time Flies

Time does fly. Some things happened since my last post. Sorry for being postless my Mono😦 I kinda suddenly lost all of ideas in my mind every time I already faced you.

Time does fly, you know? Na ah, you absolutely feel it. So prepare your wings, to fly with it together. Or, you’ll be left in back, should run fast for paying your unawareness. Akhir-akhir ini pikiran tentang masa depan cukup mengganggu pikiran, orang di sekitar saya lagi doyan bahas masalah itu soalnya. Heuh, mau gak mau hal kayak gini nih bikin kita harus mikir. What my next steps? Have you prepared everything for your future? I’m not an ambitious yet perfectionist person actually, or I’m trying not to be (because honestly I feel some tendencies for being like that). Saya udah punya beberapa plan sih, tapi ya masih kasar banget dan rasanya masih jauh juga, I’m still 19 pleaaasee! I still wanna over-laughed, over-played and over-joyed.

And still about how fast time flies, I am already asked about my final thesis. Huwooow, I’m still so confused, there’re some options, I think I will apply them and let God (by their hands) chooses it for me. Gimme the best, gimme the best Ya Rabb..

Continue reading


Wishes, Greetings and Resolutions

Aaaaaand, yesterday was my birthday! Happy 19th birthday Ratih Febriani! You’ve lived this far, well, healthy without any significant lack of life quality. Feeling grateful? Absolutely. Being thankful? For sure. But yet I still wanna achieve more and more for my own life, my self. Bersyukur tapi tidak cepat puas terhadap pencapaian dalam hidup itu sulit sih, tapi bukan berarti hal yang tidak mungkin dicapai.

RESOLUTIONS

Honestly, I never make a new year resolution in my life. But in this birthday I make some random resolutions, or a to-do list if it can’t be called resolutions. Sesuatu yang tiba-tiba terpikir beberapa hari sebelum hari-H dan kebetulan bertepatan dengan maintenance blog Continue reading


With and Without

Yellow by Coldplay in different concert, one with their trademark yellow balloons, another without it. But still, they both are so kewl I wanna dieeeeee! One thing I should do before I get 30 is watching their performance live! -_______-


To Choose and To Do

I just finished my conversation last night with my friend in BBM when this thought’s lying in my head. A consequence to be responsible of our choice. Choice in everything, in our life. Do you realize that everyday we have to face many choices? Ringan, berat. Banyak, sedikit. Kita harus memilih, dan terkadang waktu yang tersedia untuk kita itu ga banyak. Meanwhile, our decision will affect our life sustainability ahead. Itulah kenapa choosing something right itu penting banget. Right‘ disini itu ‘right’ buat diri kita sendiri, bukan berdasarkan penilaian orang lain.

Because once we choose something as our choice, we should be responsible with it. It can be anything, school, home, living-town, job, wife, husband and etc. Memang hal-hal ini bisa diubah tapi Continue reading


Remembering You

I’ll remember you every morning in the moment I wake up, to wake you up too because you tell me to do so

I’ll remember you after I finish eating my meals, because you must be so busy to clean your braces right after you finish your meals

I’ll remember you when I eat or drink green-tea related products, because these’re your favorites too

I’ll remember you if I see ‘that kind’ of car, because it reminds me of the car that carries me up lately

I’ll remember you when I hear ‘our song’, because it’s the thing that made us knew each other

I’ll remember you every time I see a man with that white uniform, because it’s the phase of your life when we first met
Continue reading